Jouw manier om tot rust te komen


Meer ontspannen overdag, beter slapen 's nachts

De bestanddelen van Neurexan®

Neurexan® bestaat uit de verdunning van natuurlijke bestanddelen:

Passiebloem/Passiflore

Passiebloem 

(Passiflora incarnata), D2

Haver/Avoine

Haver (Avena sativa), D2

Zinkzout van valeriaanzuur/Valérianate de zinc

Zinkzout van valeriaanzuur 
(Zincum valerianicum), D4

Koffiebonen/Grains de café

Ongebrande koffieboon 
(Coffea cruda), D12

Veelgestelde vragen

Het wordt aanbevolen de tabletten in de mond te houden tot ze zacht worden, voor ze in te slikken.

De tabletten hoeven niet volledig opgelost te zijn, maar eerder uit elkaar beginnen vallen en kunnen dan ingeslikt worden, indien gewenst met wat water. Voor kinderen kunnen de tabletten eventueel geplet worden, toegevoegd worden aan een kleine hoeveelheid water en dan ingenomen worden.

Dosering voor volwassenen:

Gebruikelijke dosering: 3x daags 1 tablet innemen.

Bij acute klachten: om het ½ uur tot 1 uur 1 tablet innemen en daarna overgaan naar de gebruikelijke dosering (maximum 12 tabletten daags).

Zie bijsluiter voor de dosering bij kinderen vanaf 2 jaar.

Ja, Neurexan® helpt je om binnen het uur rustiger om te gaan met dergelijke momenten. Een drukke agenda, prestatiedruk, examens, dagelijkse frustraties, persoonlijke problemen of angsten kunnen allemaal stress en slaapproblemen veroorzaken. Neurexan® helpt in dit soort gevallen.

Neurexan® wordt goed verdragen en er werden geen interacties met andere geneesmiddelen gerapporteerd. Bij twijfel vraag je het best raad aan jouw apotheker of arts.

Ben je zwanger, denk je zwanger te zijn, wil je zwanger worden of geef je borstvoeding? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker voordat je dit geneesmiddel gebruikt. Er zijn van Neurexan® geen gegevens beschikbaar over het effect op de vruchtbaarheid, zwangerschap en borstvoeding. Er wordt geen invloed op de vruchtbaarheid, zwangerschap of borstvoeding verwacht. Voor zover bekend kan Neurexan® gedurende de zwangerschap en de periode van borstvoeding in de aanbevolen dosering worden gebruikt.

Neurexan®-tabletten bevatten lactose. Indien je lactose-intolerant bent, raadpleeg je best eerst jouw apotheker of arts. Neurexan® is gecontra-indiceerd indien je overgevoelig bent voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen.

Ja, Neurexan® lost op in de mond en bevat geen bestanddelen die voor maagklachten kunnen zorgen. Je kunt het dus bij de maaltijd of op andere tijdstippen innemen, zelfs op een lege maag.

Er zijn geen bijwerkingen zoals slaperigheid of futloosheid bekend van Neurexan®.

Neurexan® is een geneesmiddel dat vrij verkrijgbaar is en goed verdragen wordt. Er is geen voorschrift voor nodig en is dus zo bij de apotheker te verkrijgen. Indien de symptomen blijven aanhouden, dient er wel een arts te worden geraadpleegd.

Ja, Neurexan® is een geneesmiddel voor zelfmedicatie. Je kan het dus zonder voorschrift kopen bij de apotheker.

Er werden geen gevallen van overdosis gerapporteerd. Heb je de aanbevolen dosering overschreden? Raadpleeg dan jouw apotheker of arts.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het effect van Neurexan® wordt verkleind in combinatie met andere geneesmiddelen of voedingssupplementen.

Er werd geen invloed op het besturen van een wagen of het gebruiken van machines gerapporteerd.

Neurexan® wordt door sommige mutualiteiten gedeeltelijk terugbetaald op vertoon van een BVAC-attest. Neem contact op met jouw mutualiteit om te weten te komen of je daarvoor in aanmerking komt en vraag het BVAC-attest aan bij jouw apotheker.

Vrouw die duim in de lucht steekt/Femme mettant son pouce en l'air

Neurexan®, jouw manier om tot rust te komen

REGISTRATIEHOUDER EN FABRIKANT

Heel Belgium NV

B-903I Drongen (Gent)

NUMMER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN

HO-BE466382